Wat is een vibrator?

Een vibrator is een seksueel hulpmiddel dat voor vagina-, clitoris- en anus stimulatie gebruikt kan worden. De vibrator stimuleert doormiddel van mechanische trillingen en heeft vaak een glad en soepel uiterlijk. Er bestaan ook varianten die eruit zien als een penis. Vibrators zijn te gebruiken tijdens het masturberen, maar ook voor stelletjes tijdens het voorspel of seks.

Geschiedenis van de vibrator

In 1880 was het genot van de vibrator uitgevonden. De vibrator was bedoeld voor medische doeleinden. Het werd gebruikt om rusteloze en gestreste vrouwen van hun ‘onrust’ te ontdoen. In het begin waren vibrators groot en maakte het veel lawaai.  In de loop van de jaren werd de vibrator kleiner, stiller en makkelijk met de hand te besturen.

Verschil tussen vibrator en dildo

Vibrators en dildos hebben beide het doel om seksuele bevrediging te bieden aan mannen of vrouwen. Het verschil tussen een vibrator en een dildo word door veel mensen niet gekend. In werkelijkheid kan een dildo een vibrator zijn maar niet omgekeerd.

Een dildo heeft een fallus-vorm en kan gebruikt worden als vervanging voor een stijve penis. Een dildo beweegt niet uit zichzelf en is niet elektrisch. Een vibrator, hoewel soms fallus-vormig kunnen komen in een verscheidenheid van vormen voor die er niet als een penis uitzien. De vibrator heeft niet de primaire functie om een stijve penis te vervangen in tegenstelling tot een dildo. Het belangrijkste doel van een vibrator is door middel van vibratie een orgasme te krijgen.

Het grote verschil tussen een vibrator en een dildo is dat een vibrator pulseert en een dildo niet. Vibrators zijn elektrisch aangedreven machines die pulseren, stoten en voor sensationele orgasmes bezorgen. De intense sensaties die je voelt bij het gebruik van een vibrator lijdt vaak tot betere en/of krachtigere orgasmes. Vibrators zijn op de dag van vandaag uitgegroeid tot de belangrijkste hulpmiddel voor het bereiken van een orgasme. Naast de vele erotische voordelen worden vibrators ook gebruikt voor massages.

Verschillende modellen

Er zijn heel veel verschillende soorten vibrators die ieder hun eigen functie hebben. Zo is de één geschikt om de clitoris mee te stimuleren, terwijl andere modellen geschikt zijn om in te brengen of meerdere functies hebben. Hieronder staat elk model uitgelegd.

Wand Massagers

Wand vibrators waren eerst ontworpen voor massages en is één van de krachtigste vibrator. De massagestaaf is voorzien van een zachte, ronde en flexibele nek. Er zijn opzet stukken beschikbaar om de neck aan te passen. Wand Massagers hebben zien eruit als een microfoon en staand bekend om de zeer krachtige vibratie motor. Tegenwoordig zijn er veel verschillende Wand vibrators verkrijgbaar.

Tarzan Vibrator

De populariteit van de tarzan vibrator komt door de serie Sex And The City (SATC).  In de serie heette het speeltje “The Rabbit”,  Charlotte vond het masturberen geweldig, ze raakte er zelf een beetje verslaafd aan.
Het model bestaat uit twee delen. Zo is er een gedeelte dat gemaakt is om in te brengen in de vagina. Dit is het penetratie gedeelte dat vaak de vorm en look van een penis heeft. Daarnaast heeft dit type sextoy een gedeelte dat speciaal gemaakt is voor clitoris stimulatie. Dit is te herkennen aan het vingergedeelte op de voorkant.

De rabbit vibrator

De rabbit vibrator is misschien nog wel het bekendste model onder de tarzan vibrators. Het massagegedeelte voor de clitoris heeft de vorm van een konijntje. De oortjes werken stimulerend voor die zone.

Butterfly vibrator

De butterfly vibrator heeft net zoals de rabbit vibrator een stimuleerde deel aan de voorkant. In dit geval worden niet oren, maar voelsprietjes tegen de clitoris aangehouden

G-spot vibrator

De g-spot is een plekje dat vernoemd is naar de ontdekker Dr. Ernst Gräfenberg. De g-sport bevind zich aan de binnenkant van de vagina. Je vind de g-spot op drie tot 5 centimeter van de ingang van de vagina. Het gebied voelt sponsachtig of geribbeld aan en zwelt op bij opwinding. Door het gebruik van een g-spot stimulator vergroot je de kans op een vaginaal orgasme aanzienlijk. G-spot vibrators hebben een bocht die er voor zorgt dat je de g-spot goed kan bereiken en masseren. Het hoogtepunt zal sneller en een stuk heftiger komen dan bij clitorale stimulatie

Met clitoris stimulator

Stimuleer dubbelop door een g-spot vibrator met clitoris stimulator te kiezen. Aan de voorkant van de vibrator zit een klein uitstulpsel. Orgasmen kunnen heftiger worden ervaren door de dubbele stimulatie.

Buigzame g-spot vibrator

Met een buigzame g-spot vibrator kun jij je g-spot optimaal prikkelen, omdat je de vibrator zo kan buigen dat hij voor jou het perfecte plekje vindt.